چرا بیشتر آدم‌ها هیچ وقت تغییر نمی‌کنن؟

خیلی از ما فرایند تغییر رو با اشتیاق شروع می‌کنیم و اون رو با ناامیدی رها می‌کنیم. تغییر آسون نیست مخصوصاً اگر دقیقاً ندونیم هدف‌هامون، ویژگی‌های شخصیتی ما، نحوه برخورد ما با اون ویژگی‌ها و اقداماتی که در این فرایند عملاً انجام می‌دهیم چی هست.

بیاین چند تا دلیل متداول برای اینکه باعث میشه آدما نتونن تغییر کنند رو با هم مرور کنیم:

۱. ترس از تغییر: تغییر کاملا قابل پیش‌بینی نیست و ما دقیقاً نمی‌دونیم در پایان این تغییر، چه چیزی در انتظارمونه و دقیقاً زندگیمون چطور خواهد شد.

۲. مقاومت در برابر تغییر: این بدترین دشمن هر تغییری هست.

۳. ترسِ از دست دادن اصالت: ما می‌ترسیم که تغییر به شخصیت اصیل ما آسیب برسونه و دوستان ما با ما غریبه بشن.

۴. روشن نبودن اهداف: بدون هدف مشخص، نمی‌تونیم چیزی رو تغییر بدیم.

۵. خودشناسی ضعیف: آدما نمی‌دونن کی هستند و واقعاً می‌خوان چه کاری رو انجام بدن یا چه کاری رو می‌تونن انجام بدن با این ناآگاهی‌ها تغییر غیر ممکنه.

۶. کمبود انگیزه: بدون انگیزه لازم، وارد روند تغییر نشید.

۷. انضباط و پایداری: انگیزه باعث شروع تغییر میشه اما انضباط باعث ادامه و به نتیجه رسیدن اون میشه.

۸. پشتکار: از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که باید داشته باشید تا بتونید تغییر کنید یعنی با هر بار زمین خوردن، محکم‌تر از جاتون بلند شید.

۹. شناخت تغییر: اگر ندونید در هر بخشی از فرایند تغییر باید چه کاری انجام بدید و ندونید چه جوری از بازخورد دیگران نسبت به اون تغییر استفاده کنید ممکنه به نتیجه نرسید.

۱۰. ژورنال نویسی روزانه: نوشتن فعالانه سؤالات و نگرانی‌های ذهنی و روند پیشرفت‌ها و مکتوب کردن احساساتمون در این راه؛ بیشتر از چیزی که فکر می‌کنید در روند تغییر مؤثره.

۱۱. پذیرش شکست‌ها: شکست در روند تغییر، طبیعیه و باید کنار اومدن با شکست و درس گرفتن از اون رو در روند تغییر بپذیریم. موقع روبرویی با شکست اعتماد به نفس و عزت نفس خودتون رو از دست ندید.

۱۲. نه گفتن به حواس پرتی‌ها: برای به نتیجه رسیدن تغییر باید روی هدف متمرکز باشیم. به مانع‌ها و هر چیزی که حواستون رو پرت می‌کنه یا انگیزتون رو کم می‌کنه نه بگید.

باور به خود در روند تغییر

اگر می‌خواین کار بزرگ و ارزشمندی انجام بدین، باید باور داشته باشید که از پسش برمی‌یاین. باورهای ما در مورد خودمون بزرگترین شکست‌ها و پیروزی‌ها رو به وجود میارن. تردیدها، ناامنی‌ها و ترس‌ها؛ مانع شما از تلاش و به کار بردن حداکثر توانتون میشن.

چند نکته رو در باور به خودتون هیچ وقت فراموش نکنید:

۱. عدم خودباوری به خرابکاری ختم می‌شه: هیچ چیز به اندازه فقدان خودباوری نمی‌تونه زندگی شما رو فلج کنه و شما رو به حالت رکود در بیاره. عدم خودباوری باعث میشه پتانسیل‌ها و توانایی‌های خودتون رو ناآگاهانه محدود کنید و حتی جلوی خودتون رو در استفاده از اون‌ها بگیرید.

۲. این احتمالو در نظر بگیرید که اگر دیگران نمی‌تونن کاری رو انجام بدن شاید شما اون کسی باشید که می‌تونه. اگر به آدم‌های ناامید توجه کرده باشید متوجه میشید که همه اونا، از فقدان خودباوری، به ناامیدی در زندگی رسیدن.

۳. باور به آزادی: کسایی که نمی‌تونن باور کنند آزاد هستند و اختیار زندگیشون رو در دست دارند نمی‌تونن به خودباوری برسن.

۴. باور به تغییر: فقط باور به خود کافی نیست شما باید تغییر رو هم باور کنید و بدونید که در هر زمان و شرایطی تغییر ممکنه.

 

چه تغییرات کوچکی می‌تونه کل زندگی ما رو تغییر بده؟

۱. هر روز حداقل ۱۵ دقیقه قسمتی از یک کتاب خوب رو بخونیم.

۲. روزی حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کنیم؛ این ورزش می‌تونه شامل حرکات کششی دویدن حرکات هوازی مقاومتی و یا رقص زومبا باشه. اگر هیچ کدام از این‌ها نشد؛ حداقل روزی چند حرکت اسکات انجام بدیم.

۳. روزی ۱۵ دقیقه با افکار خود خلوت کنید این کار رو می‌تونید به تدریج به سمت مدیتیشن کردن پیش ببریم.

۴. برای کاهش عادت به مواد غذایی ناسالم؛ چند عادت غذایی مفید، به برنامه خودمون اضافه کنیم‌. مثلاً هر روز به محض اینکه از خواب بیدار شدیم یک لیوان آب بنوشیم.

۵. روزانه رو به سرگرمی برای خودمون اختصاص بدیم هر کاری که بهمون حس شادی و آرامش میده.

۶. زمان بیداری و خوابمون رو تنظیم کنیم جوری که به تدریج به یک روتین ثابت و منظمِ خودکار برسیم.

۷. وقتمون رو با کسانی که دوستشون داریم بگذرونیم. حفظ پیوندهای سالم برای سلامت روان به شدت موثره.

۸. ژورنال نویسی رو به یک عادت روزانه تبدیل کنیم. هر روز حداقل چند خطی رو راجع به افکار و احساساتمون بنویسیم این کار به تدریج باعث خودشناسیمون میشه.

۹. ردیابی اخبار منفی و غیر ضروری رو متوقف کنیم. فقط اخباری که به زندگی و کار ما ربط مستقیم داره و دونستنش تغییری در روش زندگی ما ایجاد می‌کنه، اخبار مرتبط محسوب می‌شه.

1 1 رای
امتیاز (روی ستاره سمت چپ بزنید)
اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه دیدگاهات
0
لطفا اگر دیدگاهی دارید برای ما ارسال کنید.x