مشاوره خانواده

 

اگر شخصی از اعضای خانواده شما پرخاشگر است،افسردگی دارد،منفی نگری می کند و یا دچار انحرافات اخلاقی است، مقاله مشاوره خانواده به شما کمک خواهد کرد در مواقع لزوم بهترین تصمیم را بگیرید.

خانواده
خانواده

خانواده اولین و مهم ترین نهاد اجتماعی یک جامعه محسوب می شود که فرد از بدو تولد در این نهاد اجتماعی قرار می گیرد.

ممکن است خانواده دچار مشکلات ، درگیری ها و فشارهای روانی بسیاری شود و همین امر موجب به خطر افتادن سلامت روان خانواده خواهد بود.

این نکته ی بسیار مهمی است که بتوانیم نیازهای فردی اعضای خانواده را شناسایی کنیم و هر یک را در مسیر رشد و تعالی خانواده سوق دهیم.

مشاوره خانواده راه حلی است که می تواند در این مسیر نقش بسزایی را ایفا کند. در این مقاله به بررسی جامع مسائل مربوط به خانواده و مشاوره ی خانواده به تفصیل خواهیم پرداخت.

 

تعریف خانواده:

از نظر سازمان ملل متحد خانواده به گروه دو یا چند نفره ای گفته می شود که در کنار یکدیگر زندگی می کنند، درآمد مشترک برای ضروریات زندگی دارند و از طریق هم خونی،فرزند خواندگی یا ازدواج با هم نسبت دارند.

از دیدگاه اسلام نیز خانواده گروهی از افراد دارای شخصیت مدنی،حقوقی و معنوی هستند که هسته ی اولیه ی آن با ازدواج مشروع زن و مرد تشکیل می شود.

 

انواع خانواده:

در نگاه اول از نظر اکثر ما خانواده متشکل از پدر، مادر و فرزندان است و انواع خاصی ندارد. امروزه نه تنها خانواده از انواع مختلفی تشکیل شده است بلکه هر یک از انواع آن در جامعه بسیار گسترش یافته است.

انواع خانواده از نظر روانشناسی:

1)خانواده مرکزی

به این نوع خانواده ابتدایی و سنتی نیز گفته میشود. این نوع خانواده شامل والدین وفرزندان هستند. این دسته رایج ترین و معمول ترین نوع خانواده است و پرورش فرزندان به عهده ی پدر و مادر می باشد.

 

2)خانواده مجردی

این خانواده شامل یکی از والدین و یک یا چند فرزند می باشد. تعداد خانواده های مجردی همزمان با افزایش آمار طلاق بیشتر می شود. البته طلاق تنها دلیل شکل گیری این نوع خانواده نیست، بلکه مرگ یکی از والدین نیز میتواند دلیل شکل گیری خانواده مجردی باشد.

 

3)خانواده های وابسته

این خانواده شامل پدر، مادر، فرزندان و یک یا دو فرد بزرگسال (پدربزرگ یا مادربزرگ) می باشد. ویژگی مثبت این نوع خانواده احترام و حمایت اجتماعی بالا از یکدیگر است. اما گاهی ممکن است اختلاف نظر نیز به وجود بیاید. (تعداد این نوع خانواده نسبت به دیگر خانواده ها کمتر است.)

 

4)خانواده بدون فرزند

همانطور که از نام این دسته پیداست این خانواده تنها شامل زن و مرد می باشد و آن ها یا نمی خواهند و یا نمی توانند فرزندی داشته باشند. متاسفانه طی سالهای گذشته به دلیل مسائل اقتصادی و همچنین تغییر نگرش زوجین نسبت به فرزند آوری، این نوع خانواده گسترش چشم گیری داشته است.

 

5)خانواده های متحد

این نوع خانواده ها شامل دو یا چند خانواده در کنار یکدیگرند که به شدت به هم دارای وابستگی می باشند.

 

6)خانواده وابسته به پدربزرگ یا مادربزرگ

در این نوع خانواده وابستگی شدیدی از نظر مالی و معنوی به پدر یا مادر یکی از زوجین وجود دارد.

 

7)خانواده تلفیقی

خانواده تلفیقی زمانی شکل می گیرد که دو خانواده جدا تصمیم به یکی شدن بگیرند. این امر زمانی اتفاق می افتد که یک نفر با یک یا چند فرزند با شخص دیگری دارای فرزند یا بدون فرزند تصمیم به ازدواج بگیرد. (هدایت و کنترل این خانواده از سخت ترین و پیچیده ترین کارهاست.)

 

وظایف اساسی خانواده:

وظایف خانواده
وظایف خانواده

1)تحکیم بنیاد خانواده

2)تنظیم روابط جنسی پایدار

3)فراهم کردن بستر حمایت زیستی از تمام اعضای خانواده

4)ایجاد یک واحد با ثبات برای جامعه پذیری کودکان در فضای خانواده

5)تامین حمایت اجتماعی مساوی برای تمام اعضای خانواده

 

آسیب های خانواده:

در موضوع آسیب شناسی خانواده موارد متعددی وجود دارد که هر یک از آنان دارای اهمیت فراوانی می باشد اما از منظر روانشناسی و مشاوره خانواده چند مورد را به عنوان گزیده خدمتتان بیان می کنیم:

1)کاهش روابط و بی توجهی به اعضای خانواده

2)پرخاشگری

3)افسردگی و گوشه گیری

4)اعتیاد

5)گرایش به ارتکاب جرم

6)بی میلی به کار و تحصیل

7)مفاسد اخلاقی و …

 

مشاوره خانواده چیست و چه اهمیتی دارد؟

مشاوره خانواده
مشاوره خانواده

هر یک از ما به عنوان عضوی از خانواده نسبت به اعضای خانواده دارای مسئولیت هایی هستیم و دغدغه ها و دل نگرانی هایی داریم. منشاء این نگرانی ها، مسائل و مشکلاتی است که با گذر زمان در زندگی با آن مواجه شده ایم. حال این دغدغه مندی ما را در جست و جوی پیداکردن راه حلی واداشته است.

اگر شخصی از اعضای خانواده ما پرخاشگر است، افسردگی دارد، منفی نگری میکند و تعهد اخلاقی ندارد یا دچار هر یک از انحرافات اخلاقی است یقینا یک شبه به وجود نیامده است و ریشه در گذشته دارد.

باید بدانیم ریشه یابی و آسیب شناسی این مسائل به عهده فردی متخصص و مسلط به علم روانشناسی و خانواده درمانی می باشد.

مسلما مشاوره خانواده اولین و یا شاید آخرین راه حل مشکل ما باشد که باید آن را بسیار جدی بگیریم.

 

چه زمان وقت مشاوره خانواده است؟

زمان مشاوره خانواده
زمان مشاوره خانواده

گاهی بعضی از خانواده ها به دلیل وجود برخی افراد دغدغه مند و مقتدر، از ثبات و انسجام مطلوبی برخور دارند اما در بعضی خانواده ها گاهی فشارها و مشکلات آنقدر بر هر یک از اعضای خانواده چیره می شود که اعضا دیگر توانایی تصمیم گیری و حل مسئله را از دست می دهند.

در این زمان حضور یک فرد متخصص که با یک دیدگاه کارشناسی و زاویه دید متفاوت در کنار ما باشد و با نظر کارشناسانه مشکل ما را روانشناسی کند بسیار احساس می شود.

 

چطور مشاور خانواده خوب پیدا کنیم؟

همانطور که گفته شد ایامی وجود دارد که حضور یک فرد متخصص و با تجربه برای حل بعضی از مشکلات خانوادگی در کنار خانواده الزامی است. گاهی با یک تصمیم گیری درست و بموقع در انتخاب مشاور خانواده، خود و اعضای خانواده خود را از یک درد و رنج عمیق رهایی می بخشیم.

اما زمانی پیش می آید شخصی در انتخاب مشاور خانواده عجله می کند و به افراد غیرمتخصص در این زمینه مراجعه می کند. در این هنگام نه تنها گره ای از مشکلات باز نمی شود بلکه خانواده در مشکلی چه بسا عمیق تر فرو می رود.

در انتخاب یک مشاور خوب باید به نکات زیر توجه کرد:

1)داشتن پروانه و مجوزات رسمی مرکز مشاوره

2)مرکز مشاوره با چه نهاد ها و ارگانهایی همکاری دارد؟

3)مشاور مدنظر ما دارای چه مدرک تحصیلی و تخصص در چه زمینه ای می باشد؟

4)مشاور توسط چه کسی به ما معرفی شده است؟

5)معرف چه مدت از خدمات مشاوره استفاده کرده است؟

6)نتیجه برای او چقدر اثربخش و پایدار بوده است؟

بدین ترتیب می شود از تبحر و توان یک مشاور خانواده خوب مطلع شد تا بوسیله او بتوان به نتایج مطلوب دست یافت.

 

مشاوره خانواده در مرکز مشاوره آفاق:

بدون شک مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی آفاق جزو بهترین مراکز مشاوره ایران می باشد. مرکز مشاوره آفاق با بکارگیری بهترین متخصصان با مدارج و مدارک بالا در زمینه مشاوره خانواده سالها توانسته است خود را در رتبه های بالا بین بهترین مراکز نگه دارد.

شما با حضور و یا مشاوره غیرحضوری (تلفنی و اینترنتی) می توانید از بین ده ها مشاور مرکز،آقا و یا خانم مشاور خود را انتخاب کنید و قدم بزرگی در مسیر حل مشکلاتتان بردارید.

 

نتیجه گیری:

متوجه شدیم که گاهی خود و یا اعضای خانواده در شرایط بحرانی و پیچیده ای قرار می گیریم که فشار مشکلات آنقدر بر ما چیره می شود که اجازه تصمیم گیری درست را از ما می گیرد. اگر نگوییم تنها راه مسلما بهترین راه حل در چنین موقعیت هایی مراجعه به مشاوره خانواده است.

4.1 7 رای
امتیاز (روی ستاره سمت چپ بزنید)
اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه دیدگاهات
0
لطفا اگر دیدگاهی دارید برای ما ارسال کنید.x