اگر

  • دوست دارید پرخاشگری خود و یا فرزندتان را کنترل کنید .
  • شهامت کافی برای بیان کردن نظرتان را در جمع ندارید.
  • قبل از امتحان و یا زمان صحبت کردن در جمع، استرس‌تان از کنترل خارج می‌شود.
  • هنگام روبه رو شدن با مسئله‌ای جدید نمی دانید چه کار کنید و یا فرزندتان توانایی حل مشکلاتش را ندارد.
  • اکثر اوقات دیر یا زودتر از موعد سر قرارها می رسید.
  • روابط‌تان مدام با‌ مشکلات گوناگون روبه رو می‌شوند.

تمام این اگر‌ها مربوط به زندگی روزمره شما هستند، یا بهتر است بگوییم مربوط به مهارت‌ شما در گذرانِ زندگی روزمره‌تان! اگر شما هم درگیر مسائلی همچون مثال‌های ذکر شده هستید و یا نگران تربیت فرزند خود می باشید باید بگوییم لازم است مهارت‌های بیشتری برای حل این مسائل بیاموزید.

ممکن است برخی از این موارد به نوعی عادت تبدیل شده باشند، زیرا هر روز رخ می‌دهند و در عمق ظریف‌ترین موقعیت‌های زندگی‌تان هم حضور دارند، از نحوه برخورد با فروشنده یک مغازه گرفته تا تصمیم گیری برای مهاجرت! اما عادت کردن به معنای محکوم بودن برای ماندن در آن وضعیت نیست. تمام مهارت‌ها یادگرفتنی هستند و شما با آموزش مناسب می توانید عادت‌هایتان را بشکنید.

مهارت‌های زندگی (Life skills) همان طور که از نام آنها پیدا است، مهارت‌هایی می‌باشند که شما را برای داشتن یک زندگی بهتر مجهز می‌کنند. طبق سازمان بهداشت جهانی (WHO)، مهارت‌های زندگی مجموعه توانایی‌هایی هستند که باعث می‌شوند رفتاری کارآمدتر و مثبت‌تر داشته و شما را توانمند می‌کنند تا در برابر چالش‌های زندگی روزمره عملکرد بهتری داشته باشید.

 

انواع مهارت‌های زندگی

با اتکا به تعریف فوق، مهارت‌هایی که می‌توانند رفتار ما را در موقعیت‌های مختلف زندگی کارآمدتر کنند، بی‌شمار هستند اما دانش و عمر محدود انسان، یادگیری تمامی آنها را ناممکن کرده است. خوشبختانه محققین لیستی از مهارت‌هایی پیشنهاد داده‌اند که یادگیری آنها بیشترین تاثیر را بر سلامت روان افراد دارند و مهمتر از سایر مهارت‌ها می باشند.

در همین راستا سر فصل‌های کارگاه آموزشی مهارت‌های زندگی مرکز مشاوره آفاق بدین شکل تنظیم شده‌اند( متناسب با نیاز اعضای گروه تعدادی از مهارتها انتخاب می شوند)

  1. ارتباط موثر
  2. مدیرت خشم
  3. جرات ورزی (نه گفتن)
  4. مدیریت استرس
  5. حل مساله
  6. خود آگاهی و همدلی
  7. مدیریت زمان
  8. تفکر نقاد و تفکر خلاق
  9. مهارت روابط بین فردی موثر (دوست یابی)
  10. شیوه‌های آموزش مهارت ها به کودکان ویژه بزرگسالان

 

مهارت همدلی

همدلی مهارتی است که به شما کمک می‌کند تصور کنید شرایط زندگی افراد دیگر می‌تواند چطور باشد، حتی شرایطی که برای شما اصلا آشنا نیستند! همدلی باعث می‌شود افرادی که با شما از جنبه‌های گوناگون تفاوت دارند را بپذیرید و درک کنید؛ در نتیجه با این مهارت ارتباطات اجتماعی‌تان گسترده‌تر می‌شوند.

مهارت روابط بین فردی موثر

این مهارت به شما کمک می کند تا روابط حسنه‌ای با اطرافیان خود برقرار کنید.

به عبارت دیگر شما قادر خواهید بود روابط دوستانه‌ای بسازید و این روابط را حفظ کنید، روابط بین فردی تاثیر بسزایی بر سلامت روان دارند. پس از یادگیری این مهارت می‌توانید روابط بهتری با اعضای خانواده‌ی خود که یکی از پایه‌های اساسی حمایت اجتماعی انسان‌ها هستند، داشته باشید وهمچنین قادر خواهید بود رابطه‌های ناسالم زندگی خود را به نحو کارآمدی تمام کنید.

 

 

حسرت شیرجه‌های نرفته (مهارت جرات مندی)

افرادی که عزت نفس ضعیفی دارند در این مهارت به تمرین بیشتری نیاز خواهند داشت. در اینجا می‌آموزید که چطور خواسته‌ها و نیازهایتان را جرات مندانه به دیگران بیان کنید. همچنین مرز بین رفتار جراتمندانه و پرخاشگرانه را یاد خواهید گرفت و به فرزندان هم خواهید آموخت. ممکن است عموم مردم تصور کنند کسی که با صدای بلند و خشمگینانه حرف خود را بیان می‌کند از جراتمندی بسیاری برخوردار است اما لازم است بگوییم که چنین نیست. در مهارت جراتمندی خبری از پرخاشگرانه و منفعلانه رفتار کردن نیست.

این دوره مناسب چه کسانی و چه مزایایی دارد؟

یافته های علمی نشان می دهد آموزش مهارتهای زندگی متمرکز بر خانواده بسیار تاثیر گذارتر از آموزش به کودک یا نوجوان به تنهایی می باشد در همین راستا مرکز مشاوره آفاق با تیم مجرب ، این دوره را ویژه کودکان ، نوجوانان و والدین بصورت همزمان اما جداگانه برگزار می کند هدف متخصصان آفاق از این طرح ، کیفیت بخشی بیشتر آموزش ، اطلاع والدین از موارد آموزش داده شده به فرزندان و تداوم آموزش و یادآوری مطالب آموخته شده توسط والدین در چالشهای واقعی زندگی  ، توجه به نقش الگویی والدین برای فرزندان ، تبدیل اطلاعات و دانش به مهارت ، هماهنگی رفتار بین اعضای خانواده و مدیریت زمان و هزینه در ایاب وذهاب فرزندان و نهایتا تقویت صمیمیت در بین اعضای خانواده و ارتقاء بهداشت روان و … می باشد.

مدرسان این دوره کیست؟

مدرس دوره کودکان سرکار خانم محبوبه تقوایی  کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی با ۱۷ سال سابقه در حیطه روانشناسی کودک و آموزش مهارتهای زندگی به کودکان

و مدرس دوره نوجوانان و بزرگسالان آقای قاسم حسین پور موسس و مسئول فنی مرکز آفاق با 30 سال تجربه کار در آموزش و پرورش و مدرس پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ومجری ، ناظر و مدرس طرح کشوری توانمند سازی روانی اجتماعی دانش آموزان ( مهارتهای زندگی ویژه دانش آموزان و والدین ) در نواحی چهار گانه شیراز

 

0 0 رای
امتیاز (روی ستاره سمت چپ بزنید)
اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه دیدگاهات
0
لطفا اگر دیدگاهی دارید برای ما ارسال کنید.x